Pikantní chuť a lehce nasládlé aroma černého pepře dodá jídlu ten správný šmrnc. Celý pepř se používá pouze na aromatizaci, protože je velmi tvrdý, takže přímé konzumaci se...
Pokud chcete překvapit novou chutí, rozhodně použijte uzenou papriku. Je výborná do polévky, na kuřecí maso a ryby. Používá se taky k ochucení tvrdého sýru. Přidáním uzené...
Španělská paprika se nejlépe hodí do studené kuchyně, kde vynikne její jasná chuť a vůně s lehkým ovocným aroma. Při tepelném zpracování má tendenci zhořknout. Můžete ji...
Pokud zrovna nemáte po ruce čerstvý česnek, vhodnou alternativou je právě mletý. Ten můžete použít například k dochucení polévek, masa, zeleninových pokrmů a vlastně všude...
U koriandru ucítíte silnou ořechovou vůni a nasládlou pikantní chuť. Může se použít i jako lehké zahušťovadlo do omáček. Tvoří hlavní složku kari a je vhodný při nakládání hub,...
Nezbytná součást české kuchyně. Do takové poctivé čočkové polévky nebo guláše patří právě majoránka. Najdete u ní jemnou vůni a trošku nasládlou chuť. Můžete ji přidat taky ke...
Rozmarýn můžete přidat k telecímu, jehněčímu nebo drůběžímu masu, ale i k pečeným rybám a do rajské omáčky. Skvěle se hodí do bylinkového másla a taky do studené...